Kako žive deca političara? Ćerka Velje Ilića umešana u kriminalne radnje

istraga

Život političara Velje Ilića ispunjen je nasiljem, prebijanjem novinara, političkih neistomišljenika, druženjem sa licima sa druge strane zakona i korupcionaškim aferama. Njegov stil života se odrazio i na njegovu porodicu. Jovan, sin Velje Ilića, učestvovao je u više tuča po čačanskim diskotekama i klubovima. Njegova ćerka Dijana, iako udata za policajca, vrlo često je u društvu sumnjiivh lica. Međutim, od sve dece, Velja Ilić najviše poverenja ima u ćerku Nataliju, kojoj je namenio najozbiljniji zadatak – čuvanje njegovog novca.

Natalija Rakićević (ćerka Velje Ilića) sa suprugom

Velja Ilić novac stečen korupcionaškim aferama u poslednjih dvadeset godina nije mogao lično da plasira na tržište, tako da je tu iskoristio svoju ćerku Nataliju, koja posle udaje menja prezime u Rakićević. Prljav novac Velje Ilića, Natalija Rakićević iskoristila je za izgradnju luksuznog staračkog doma „Vinijum“, u Kačulicama, nedaleko od Čačka. Ovaj luksuzni starački dom prostire se na deset hektara zemljišta. Vrednost zemljišta i izgrađenih objekata je preko 2.000.000 evra. U okviru ovog staračkog doma nalazi se 44 apartmana sa smeštajnim kapacitetom od 100 osoba. Pored glavne zgrade, u okviru doma za stara lica nalazi se još nekoliko objekata.

Natalija Rakićević je osnovala preduzeće i izgradila dom za stara lice „Vinijum“ u kojem je sada direktor. Iako je Velja Ilić nekoliko puta izjavio da on nije vlasnik ovog staračkog doma i da je njegova čerka Natalija samo suinvestitor sa „nekim čovekom koji drži firme u Beogradu i Moskvi“, a kojem Velja čak ne zna ni ime, ispostavilo se da to nije istina. Još jedan suinvestitor „Vinijuma“ ne postoji, a Velja Ilić je jedini vlasnik svih nepokretnosti. Šta više, prema Ugovoru o poslovno – tehničkoj saradnji koji je zaključen između Velje Ilića i preduzeća „Vinijum”, raspodela dobiti je takva da njemu ide 80 % dobiti ovog preduzeća, dok „Vinijumu“ (odnosno, zvaničnoj vlasnici i direktorki Nataliji Rakićević) ostaje samo 20 % dobiti.

Srđan Adžemović Adžem (kum Velje Ilića)

Natalija Rakićević nije umešana samo u aferu oko izgradnje doma za stare u Kačulicama, već i u aferu sa preduzećem „Betonjerka“. Detalje o poslovanju firme „Betonjerka“ ISTRAGA će pisati u nekom od narednih tekstova. Naime, iako je privatizovana kompanija „Betonjerka“ iz Čačka poslovala sa gubitkom, Natalija Rakićević je od ovog preduzeća za svoju firmu „Vinijum“ dobila pozajmicu u iznosu od dva miliona dinara, od kojih 1,2 miliona dinara nikada nije vratila. Iako je Natalija Rakićević tvrdila da je taj novac vraćen, finansijski izveštaji dokazuju da je tih 1,2 miliona dinara ipak ostalo u „Vinijumu“, čiji je ona vlasnik. Vlasnik firme „Betonjerka“ je Srđan Adžemović Adžem, kum Velje Ilića i član zvezdarskog kriminalnog klana. Na čelu zvezdarskog klana nalazio se Sredoje Šljukić Šljuka, a nakon njegove smrti neformalni vođa postaje Srđan Adžemović Adžem. Srđan Adžemović je šef obezbeđenja stranke “Nova Srbija”. Članovi obezbeđenja ove stranke su uglavnom lica sa kriminalnom prošlošću. Ljudi Srđana Adžemovića primećeni su na protestima u Beogradu kako obezbeđuju drugu ćerku Velje Ilića, Dijanu, koja je bliska organizatorki protesta, Jeleni Anasonović.

Dijana, druga ćerka Velje Ilića, sa obezbeđenjem Srđana Adžemovića Adžema

ISTRAGA

Leave a Comment

Your email address will not be published.