Kako žive deca političara? Sin Sande Rašković Ivić

istraga

Pre nego što počnemo priču o Jovanu Iviću, sinu Sande Rašković Ivić, vratićemo se na njenu porodičnu istoriju. Sandina majka bila je Hrvatica sa Hvara (devojačko Stipišić), a otac joj je bio Jovan Rašković, psihijatar i jedan od najuticajnijih Srba u Hrvatskoj. Upravo je ta okolnost što joj je otac bio jedan od uticajnijih Srba u Hrvatskoj dovela do toga da hrvatska tajna služba pošalje lekara Ivana Bujasa da je zavede dok je bila student treće godine medicine. Sa agentom hrvatske tajne službe Ivanom Bujasom dobila je dvoje dece – sina Dražena i ćerku Anu. Da je ovaj brak Ivan Bujas sklopio po nalogu hrvatske tajne službe govori i to što se raspao odmah na početku rata u Hrvatskoj. Njegov zadatak tada je bio završen, rat je počeo a on je godinama bio u blizini tasta, Jovana Raškovića. Njen sin Dražen danas živi u Zagrebu i, kao i njegov otac, agent je hrvatske tajne službe.
Ali, da se vratimo na Jovana Ivića.

Jovan Ivić, sin Sande Rašković Ivić

Prva asocijacija na Jovana Ivića, sina Sande Rašković iz drugog braka, jeste da je ovaj mladić veoma čudan. Čudno je njegovo ponašanje, drugovi i stavovi. Kada pričamo o njegovim čudnim drugovima, mislimo na to što se on druži sa Rastkom Pocestom. Iako vam ovo ime ne govori ništa, pre deset godina ovaj mladić izazvao je veliki međunarodni skandal kada je sa samo 12 godina napisao knjigu u kojoj se zalaže za nezavisno Kosovo, ulazak u NATO i priznaje “genocid” u Srebrenici.

Jovan Ivić (levo) i Rastko Pocesta (desno)

Te 2010. godine Srbija je doživela veliku sramotu da u udarnom terminu na CNN-u i BBC-u mladić od 12 godina govori protiv svoje zemlje. Rastko Pocesta je u svojoj sobi u kojoj su dominirale zastave Amerike, NATO-a , Evropske unije i knjige o zapadnim političarima napadao Srbiju. To možete pogledati na video klipu ispod:

Dvanaestogodišnji Rastko Pocesta na BBC-u

Jovan i Rastko ne samo da su jako bliski drugari nego su i zajedno politički aktivni. Više puta su primećeni zajedno na protestima u Beogradu. Postavlja se pitanje kako Sanda Rašković Ivić uopšte dozvoljava da joj se dete druži sa ovakvom osobom, dok se ona na političkoj sceni predstavlja kao patriota?

Jovan Ivić (desno) i Rastko Pocesta (levo) na protestu u Beogradu

Pored čudnih drugara, Jovan Ivić ima i prilično čudne stavove i ponašanje. Na društvenoj mreži Facebook on postavlja pesme i video klipove hrvatske vojske koja se bori protiv Srba. Iako razumemo da je Jovan 25 % Hrvat, s obzirom na to da mu je majka polu-Hrvatica, mislimo da nije umesno da živi u Srbiji i Beogradu a da veliča hrvatsku vojsku koja je proterala na stotine hiljada Srba iz Krajine, u kojoj je i rođen njegov deda Srbin. Moguće je da je, poput njegovog polubrata po majci Dražena, krenuo putem hrvatske tajne službe.

Čudno ponašanje se ogleda i u konstantnom ludiranju, alkoholisanju, šminkanju, pretvaranja da je žensko, slikanju sa Nenadom Čankom i drugim ludorijama. Ostatak fotografija možete pogledati ispod teksta.

Jovan Ivić i Nenad Čanak
Jovan Ivić, sin Sande Rašković Ivić

ISTRAGA

1 Comment
  1. Avatar
    Душко Секулић 1 month ago
    Reply

    Не пада ивер далеко од кладе!

Leave a Comment

Your email address will not be published.