Ko je Boris Begović? Ubistva, Španija, afere

istraga

Ekonomski fakultet u Beogradu nedavno je zatresla afera tektonskih razmera, kada je jedan od studenata javno optužio profesorku Danicu Popović da „prodaje ispite u kabinetu“. Popović i njen muž Boris Begović, profesor Pravnog fakulteta, vrlo često se pojavljuju u prozapadnim medijima i na protestima u Beogradu. Slično članovima akademske zajednice o kojima je ISTRAGA prethodno pisala (Čedomir Čupić i Tatjana Rosić), Popović i Begović svoju podršku protestima temelje na ličnim ambicijama, uperenim protiv interesa Srbije.

Boris Begović

Informacija koju Begović već nekoliko godina pokušava da sakrije vezana je za aktivnosti njegovog oca, Vlajka Begovića. Naime, stariji Begović bio je tajni pripadnik Kominterne i tokom Španskog građanskog rata 1937. borio se na strani Internacionalnih brigada. Tokom bitke protiv španskih nacionalista kod Viljanueve de la Kanjade, Begović je, po nalogu Kominterne, ubio Blagoja Parovića, u to vreme glavnog konkurenta Josipu Brozu Titu za mesto predsednika KPJ.

Blagoje Parović

Iako postoje verbalna svedočenja o umešanosti starijeg Begovića u smrt Parovića, njegova pogibija je zvanično priznata kao slučajna, a mlađi Begović danas koristi svoj medijski uticaj da potpuno uguši istinu o svom ocu. Stariji Begović je zbog podrivanja Kraljevine Jugoslavije od strane Državnog suda za zaštitu države 1933. osuđen na 12 godina zatvora. Kako bi izbegao zatvorsku kaznu Vlajko Begović je pobegao u Francusku.

Vlajko Begović, otac Borisa Begovića

Boris Begović, pored Pravnog fakulteta, predaje i u takozvanom Libertarijanskom klubu, poznatijem pod skraćenicom Libek. U pitanju je nevladina organizacija koja jasno i transparentno radi u korist zapadnih sila, pre svega Sjedinjenih Američkih Država, na čijim se vrednostima bazira njena delatnost. O skrivenim finansijerima Libeka ISTRAGA će pisati u narednom periodu, ali je važno uočiti da je Begović rado viđen gost u ovoj organizaciji.

Kao što je već spomenuto, supruga Borisa Begovića takođe ne beži od kontroverzi. Danica Popović aktivno piše za NIN, čest je gost na N1, a njeni komentari u vezi ekonomije Srbije uglavnom su vezani za negodovanje povodom saradnje sa Rusijom. Svedočenje jednog od studenata, koji pritom ima prosek 10, da Popović praktično prodaje prelazne ocene, dobija na još većoj težini ako se uzme u obzir da je u pitanju medijski veoma uticajna profesorka.

Danica Popović, supruga Borisa Begovića i profesorka na Ekonomskom fakultetu

Popović je optužena i da pokušava da utiče na političke stavove svojih studenata, kažnjavajući ih ako nemaju isto mišljenje kao ona, što je delatnost koju praktikuje gotovo svaki profesor povezan sa Savezom za Srbiju. Uslovljavanje profesorke Popović odnosi se i na stav o navodnom genocidu u Srebrenici i tvrdnji kako studenti praktično moraju priznati da se genocid dogodio, ako žele da postanu akademski građani.

Ispovest studenta Aleksandra Jakšića o načinu na koji je profesorka Popović uslovljala svoje studente

ISTRAGA poziva svakoga ko želi da skrene pažnju na ličnosti koje prikriveno vrše delatnosti uperene protiv Srbije da nas kontaktira putem privatne poruke, preko naših Fejsbuk i Tviter naloga. Samo zajedničkim snagama možemo usmeriti pažnju javnosti na zabranjene teme i bez straha istaknuti probleme sa kojima se danas susreće svako kome je Srbija u srcu.

ISTRAGA

5 Comments
 1. Avatar
  Jebes Nakazu Vucica 5 months ago
  Reply

  É jeste jadni i providni…

  • Avatar
   Милош 3 months ago
   Reply

   Да ли сте уочили колико је ова особа оставила информација у свега шест ријечи?
   – Нећеш наћи другосрбијанца да пише ћирилицом, то је прво.
   – Другосрбијанци ћирилицу сматрају за назадно, средњовековно писмо, то је друго.
   – Користе се латиницом, па макар и “ошишаном”, то је треће.
   – Кад немају ништа паметно да одговоре, онда нападају и вријеђају, то је четврто.
   – Много сличног у понашању имају са содомитима: безбожје, мржња, вербално насиље (док су малобројни), цинкарење сопственог народа (менторима, за шаку долара), пљување по свему моралном и традиционалном (родољуби су им омиљена мета)…
   – То су углавном дјеца и унуци комуниста и којекаквих интернационалиста који су се прије свага материјално, понекад и интелектуално, али никад морално уздигли изнад своје просечне околине.
   – Себе виде као одабрану елиту…

 2. Avatar
  ММика 5 months ago
  Reply

  Изванреднан чланак, само наставите.

  • Avatar
   Hajvani 1 month ago
   Reply

   E vala svaka ti čast na komentaru!
   Mislio sam da ja nešto slično napišem, ali ti si objasnio.

 3. Avatar
  vesna 3 months ago
  Reply

  e hvala Bogu da se neko dosetio da i toj,kvazi eliti stane na rep.Najobicnije jajare,prodane duse i njihova imena i dela treba stalno javno iznositi.Obicnom narodu su se odavno ogadili…

Leave a Comment

Your email address will not be published.