Ko je Danica Popović? Svekar ubica, plagijati…

istraga

U poslednjih nekoliko dana u centru pažnje javnosti ponovo se našla Danica Popović, kontroverzna profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Poznata po srdačnoj podršci opozicionim protestima, Popović je ovoga puta optužena da je napravila plagijat u vidu dopunjenog izdanja udžbenika „Međunarodna ekonomija“, pri čemu je zloupotrebila prevod jednog njenog kolege, odnosno predstavila ga kao svoj rad. ISTRAGA otkriva sve detalje ove afere.

Pokušaj profesorke Popović da plagira naučni rad došao je do pažnje javnosti putem Aleksandra Jakšića, njenog nekadašnjeg studenta, koji je i ranije svedočio o surovim delatnostima ove profesorke. Prilikom analize novijeg izdanja knjige „Međunarodna ekonomija“ jasno je da su načinjene sitne ispravke u odnosu na prethodno izdanje, koje se odnose na redosled reči ili drugačije prevedene izraze, te da je u pitanju čist plagijat. Valja istaći da je profesor Stojan Babić, čiji je rad Popović plagirala, preminuo u septembru minule godine. 

Danici Popović je prošle nedelje data šansa da se odbrani od optužbi za plagiranje gostovanjem u emisiji „Utisak Nedelje“ na kanalu Nova S. Međutim, gledaocima i gostima u studiju odmah je bilo jasno da su dokazi protiv profesorke previše jaki i da ona nema kontraargument, čak i kada je na „svom terenu“, odnosno u emisiji koja je otvoreno na strani opozicije. Njene tvrdnje da je Aleksandar Jakšić, student koji ju je raskrinkao, „blizak Aleksandru Vučiću“, samo što nisu izazvale smeh kod svih prisutnih u studiju. Napominjemo da se protiv Danice Popović vodi postupak na Ekonomskom fakultetu upravo zbog ovog slučaja, tako da je samo pitanje vremena kada će ona izgubiti sva akademska prava.

Podsećanja radi, ISTRAGA je već pisala o Danici Popović, ali znatno detaljnije je analizirala život i delo njenog muža, Borisa Begovića (http://istraga.rs/ko-je-boris-begovic-ubistva-spanija-afere/). Ukratko, u pitanju je čovek koji na sve načine pokušava da sakrije mračnu prošlost svog oca, pritom otvoreno lobirajući za Sjedinjene Američke Države. Begović i Popović u tom smislu zajednički rade svim snagama protiv Srbije.

Veljko Begović, svekar Danice Popović, izvršio više ubistava Titovih konkurenata

Popović je u ranijem periodu optužena da „prodaje ispite u kabinetu“ i da nameće svoje političke stavove studentima, uslovljavajući ih da menjaju mišljenje o određenim političkim temama, kako bi prošli ispit. Ona je bez sumnje najekstremniji primer profesora koji na fakultetima otvoreno pričaju protiv Srbije i uče studente da mrze svoju zemlju. Slični primeri jesu Čedomir Čupić (http://istraga.rs/seksualni-predator-uci-nasu-decu-ko-je-cedomir-cupic/) i Tatjana Rosić (http://istraga.rs/ko-je-tatjana-rosic-profesorka-fmk-na-specijalnom-zadatku/)

ISTRAGA

4 Comments
 1. Avatar
  Jakša 3 months ago
  Reply

  Kako Vas nije sramota, profesorka je jedna od najuglednijih akademika u nasoj zemlji, to sto se sada nasla na stranu naseg tzv supermena, ne znaci da treba da verujete jednom propalom studentu koji je vidi se dobre pare primio ne bi li oblatio tako vrsnog profesora poput Danice. Jos jednom stidite se sto slepo pratite kvislinsku demamogiju jednog od najgorih predsednika kojeg je Srbija ikada imala.

  • Avatar
   Slavka rankovic 2 months ago
   Reply

   Hvala vam sto otkrivate istinu o “nedodirljivim”! Sram ih bilo!

 2. Avatar
  P. V. 3 months ago
  Reply

  U braku je sa čovekom čiji otac je ubijao Titove konkurente – što znači da je ustvari masovni ubica – i njoj to ne smeta, ne smeta joj da decenijama živi u braku sa sinom masovnog ubice, jasno govori koliko je ta vrla profesorka ne/moralna (srpska narodna mudrost ,,s kim si, onakav si” potvrđuje ne/moralnost dotične profesorke).

 3. Avatar
  Sava 2 months ago
  Reply

  Ima onih sa plagijatima koji su ministri…

Leave a Comment

Your email address will not be published.