Ko je Dragan Filipović? Ekonomski ubica!

istraga

Tajkun Miroslav Mišković u svojim redovima ima na desetine odanih saradnika. Njihov zadatak je da ubijaju privredu Srbije po nalogu zapadnih centara moći i da uvećavaju bogatstvo Miroslava Miškovića. Ti njegovi saradnici su ekonomske ubice Srbije. Jedan od tih Miškovićevih ubica je i Dragan Filipović.

Ko je Dragan Filipović?

Dragan Filipović rođen 1968. godine u Beogradu. On je jedan od ekonomskih ubica Miroslava Miškovića. Svoju karijeru započinje 1994. godine u Delta Hodingu. Posle promena 5. oktobra i dolaska DOS-a na vlast zajedno sa Miroslavom Miškovićem učestvuje u razaranju srpskih fabrika, firmi, poljoprivrede. Za svoje zasluge nagrađen je 2002. godine kada sa svega 34 godine postaje generalni direktor Delta Maxi. Na poziciji generalnog direktora Delta Maxi ostaje do 2010. godine.

Zajedno sa Miroslavom Miškovićem učestvovao je u uništavanju brojnih preduzeća. Uništili su PKB- Poljoprivredni kombinat Beograd. Miroslav Mišković i Dragan Filipović su 2011. godine postavili na mesto direktora PKB njihovog radnika Rajka Mandića. Rajko Mandić je pre toga deceniju radio u Miškovićevoj Delti. Za dve godine Rajko Mandić je uspeo da zaduži PKB za 40 miliona evra. PKB je svu mehanizaciju morao da kupuje preko Miškovićeve firme Delta Agrar.

Miroslav Mišković i Dragan Filipović uništili su mnoge firme i ostavili na hiljade ljudi bez posla. Navešćemo još jedno preduzeće koje su uništili. Fabrika IMPA u Zemunu koja je zapošljavala nekoliko stotina radnika uništena je od strane Miškovićevog ubice Dragana Filipovića. Dragan Filipović ne samo da je ovo preduzeće uništio već ga je za svog gazdu kupio ispod cene. Da se radi o veoma sposobnom ekomomskom ubici svedoči i činjenica da je Dragan Filipović uspeo da prilikom kupovine IMPE izdejstvuje i da u cenu ne uđje 5 hektara zemlje u Dobanovcima, koje je Mišković faktički dobio bespatno.

Danas je Dragan Filipović veoma bogat čovek. Njegovo bogatstvo se procenjuje u milionima evra. Miroslav Mišković ga zbog svojih zasluga opet nagrađuje 2016. godine kada ga postavlja na poziciju predsednika Izvršnog odbora Generali Osiguranja. Takođe on je i član Odbora direktora i Izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali.

ISTRAGA

Leave a Comment

Your email address will not be published.