Ko je kum Bojana Pajtića koji je uništio Azotaru?

istraga

Istraga je otišla ove nedelje u Azotaru Novi Sad. Azotara Novi Sad koja je zapošljavala 500 radnika uništena je od strane klana Bojana Pajtića koji danas kontroliše celokupni izvoz veštačkog djubriva iz Srbije u Rusiju i Kazakhstan. Na čelu ovih operacija nalazi se kum i drug iz vojske Bojana Pajtića. Ko je taj čovek?

Na čelu svih operacija Bojana Pajtića nalazi se njegov drug iz vojske Nebojša Petrić. Zbog svojih zasluga ovaj čovek kasnije postaje i kum Bojana Pajtića. Klan Bojana Pajtića danas ima monopol na izvoz veštačkog djubriva iz Srbije u Rusiju i Kazakhstan. Ovaj klan takodje poseduje i veći broj hotela u Srbiji.

Pored hotela ljudi Bojana Pajtića poseduju i veliki broj gradjevinskih firmi kako u zemlji tako i u inostranstvu.. Prema izvorima do kojih smo došli svoj kapital su počeli da plasiraju i u Austriji. Oni su izgradili veliki broj stambenih objekata u Beču i okolini. Takodje u njihovom vlasništvu je i nekoliko bivših državnih preduzeća koje su takodje uništili pa potom privatizovali. Jedna od njih je fabrika stakla u Pančevu koju je Nebojša Petrić kupio za 3.500.000 evra.

Azotara Novi Sad danas je u vlasništvu Nebojše Petrića. Ono što izaziva čudjenje je da je upravo Nebojša Petrić uništio Azotaru, da bi potom je i on privatizovao. Danas u Azotari nema više 500 radnika. Srbija nema svoje preduzeće koje proizvodi veštačko djubrivo. Klan Bojana Pajtića pored Azotare došao je u posed i njenog vrednog zemljišta koje se nalazi pored Luke Novi Sad.

Kako danas izgleda Azotara Novi Sad?

ISTRAGA

Leave a Comment

Your email address will not be published.