Ko je Tatjana Rosić? Profesorka FMK na specijalnom zadatku

istraga

Veliki broj profesora ne krije da, u svojoj podršci protestima, nastoji da nametne sopstvenu agendu, odnosno ispuni određenu misiju. Dobar primer može biti Tatjana Rosić Ilić, profesorka Univerziteta Singidunum, koja kroz podršku protestima nameće svoju agendu – promovisanje gej književnosti i borba za interese gej lobija u Srbiji.

Organizaciji ISTRAGA javio se jedan od studenata Fakulteta na kojem Tatjana Rosić predaje i otkrio nam kako profesorka Rosić nameće svoje ideološke i političke stavove studentima, kao i na koji način tretira neistomišljenike. Naš sagovornik želi da ostane anoniman, zbog straha od odmazde na Fakultetu.

Tatjana Rosić na protestima u Beogradu

Tatjana Rosić, profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK), inače jedan od potpisnika takozvane „Univerzitetske podrške“ protestima, aktivno učestvuje u promovisanju takozvane gej književnosti. U pitanju je književni pravac koji se krije iza navodnih „studija roda“ i „kritičkog razmišljanja“, izraza koji služe samo da zamaskiraju pravu svrhu ovih delatnosti.

Kako tvrdi naš sagovornik, profesorka Rosić koristi svaki minut predavanja da promoviše svoja ideološka razmišljanja. „Ponekad i četrdeset minuta predavanja, od predviđenih sat, prođe u žalopojkama profesorke o trenutnom stanju u zemlji, o povredi ljudskih prava homoseksualaca i važnosti odlaska na proteste. Već nekoliko nedelja ona na prikriven način pokušava da otkrije da li studenti idu na proteste i nagrađuje one koji su njeni sagovornici u blaćenju zemlje.“


Tatjana Rosić na protestima u Beogradu

Neistomišljenike, kaže naš sagovornik, tretira na veoma uvredljiv način. „Neko ko nije javno izrazio podršku gej lobiju ili opoziciji uglavnom biva etiketiran kao nacionalista ili desnicar i to na vrlo pogrdan način. Ako na predavanjima ne govoriš pozitivno o gej zajednici, teško da ćeš se lepo provesti na ispitu. Ostali profesori na Fakultetu takođe iznose svoje političke stavove, ali ne kažnjavaju studente koji imaju sopstveno mišljenje. Profesorka Rosić sa druge strane ume da upadne u žustre rasprave sa patriotski orijentisanim studentima i oni često ne prolaze dobro kod nje, čak i kada argumentovano iznose svoje stavove. U pitanju je poprilično licemerje profesorke koja non stop priča o slobodi govora i pluralizmu mišljenja. U praksi se pokazalo da je poželjno je da svako izražava svoje mišljenje, sve dok je isto kao i njeno“.


Tatjana Rosić na protestima u Beogradu (prva sa leve strane)

Naš sagovornik smatra da je za priču o profesorki Rosić ključna još jedna stavka – njeno putovanje u Sjedinjene Američke Države od leta 2016. do leta 2017. godine. „Profesorka godinu dana nije bila na Fakultetu i niko suštinski nije znao zašto je otišla u SAD. Navodno je tamo držala neka predavanja, ali se šuškalo da je u stvari dala otkaz zato što Fakultet nije javno podržao tadašnje proteste. Međutim, po njenom povratku bilo je jasno da je tamo otišla kako bi se dodatno potkovala za delatnosti u Srbiji“.

Tatjana Rosić u Sjedinjenim Američkim Državama

Ovu teoriju našeg sagovornika dodatno potkrepljuju dokazi o promovisanju gej književnosti od strane Tatjane Rosić. Profesorka od kraja 2017. godine (datum koji se poklapa sa njenim povratkom u Srbiju) aktivno učestvuje u debatama o homoseksualnosti u književnosti, te o potrebi da kultura u Srbiji prihvati teme transrodnih prava.

Na debati održanoj u septembru 2018. pod nazivom „Postoji li gej književnost u Srbiji?“ Tatjana Rosić je sa žaljenjem govorila kako je „opis homoseksualnog odnosa u srpskoj knjiženosti tabu tema“, a navela je i roman „Brat“ Davida Albaharija kao primer dela u kojem se transrodnost sukobljava sa nacionalizmom. Istovremeno je istakla žaljenje što nijedan kritičar u Srbiji ne pridaje pažnju homoseksualnosti u književnim delima.

Od povratka u Srbiju njena antinacionalna delatnost na Fakultetu dostigla je sasvim nov nivo. „Profesorka vrlo često izvrće literaturu u sopstvene potrebe, čak i kada ona nema dodirnih tačaka sa njenim ideološkim pravcem“ tvrdi naš sagovornik, ističući da je Rosić postala „znatno agresivnija“ u etiketiranju „nacionalista“ po povratku iz SAD.

Iako Tatjana Rosić zauzima tek jedno od nekoliko stotina mesta na listi profesora koji su podržali proteste, jasno je da je ona prikriveni, ali vrlo važan šraf u mašineriji zvanoj gej lobi. S obzirom na to da radi sa studentima, Tatjana Rosić predstavlja veoma efikasnu udarnu iglu među homoseksualnim aktivistima.

ISTRAGA poziva svakoga ko želi da skrene pažnju na ličnosti koje prikriveno vrše delatnosti uperene protiv Srbije da nas kontaktira putem privatne poruke, preko naših Fejsbuk i Tviter naloga. Samo zajedničkim snagama možemo usmeriti pažnju javnosti na zabranjene teme i bez straha istaknuti probleme sa kojima se danas susreće svako kome je Srbija u srcu.

ISTRAGA

7 Comments
 1. Avatar
  Koper 8 months ago
  Reply

  Nije Tatjana jedina na FMK-u od ,,dela”. Jana Baćević je možda i napadnija, tamo se vrzmao i Branko Čečen, kao i Blagojević iz CESID-a. Gostovao je i Trifković ,,otporaš”. Mnogo mutivoda i autošovinista na jednom mestu, a sve pod kapom Nade Popović Preišić, tvrdo anacionalno i levo liberalno i neokomunističko jezgro.

  • Avatar
   Peđa 4 months ago
   Reply

   Dečko lupetaš ti gluposti, pošto si očigledno anonimni bot SNS-a, pa si dobio domaći zadatak da blatiš profesorku. Tebi smeta to što je ona opoziciono orjentisana, a ne ostale stvari. Gost profesor na nekom od univerziteta u USA je potpuno regularna stvar, i to se radi od pantiveka. Nema tu nikakve subverzivne delatnosti, kako ti to hoćeš da prikažeš.

 2. Avatar
  Slavoljub 8 months ago
  Reply

  znam i sina i on joj je u americi da se potkuje to su sve izdajnici naroda ako vam je tamo bolje vi ostanite tamo olosu sorosevski

 3. Avatar
  Cvrc 8 months ago
  Reply

  Kod Njegosa je bila istraga poturica, kod nas ce da bude istraga pederica. 😀

 4. Avatar
  Živko 8 months ago
  Reply

  Imate podršku, ujedno se zahvaljujem na otkrivanju Edukovanih Perveznjaka koji pokušavaju da deluju na naše društvo kao KANCER.
  Nebi mogli tako bezobrazno ponižavajući da nastupaju da nemaju podršku iz vrha državnih institucija.

 5. Avatar
  posteni1 8 months ago
  Reply

  Sve su to izdajnici i strani plaćenici. Izrodi i korov.
  A korov se mora saseću u korenu!

 6. Avatar
  Toma 8 months ago
  Reply

  Ima tamo i aktivista Inicijative Ne davimo Beograd, cak predavaca iz Hrvatske koji su aktivni i u toj drzavi ispred inicijative “Ciji grad-nas grad”. Njihovi kompletni studijski programi su politicki aktivizam.

Leave a Comment

Your email address will not be published.