Ko su Nato lobisti iz organizacije CfSP?

istraga

Poslednjih nedelja u dnevnim novinama “Danas” i televiziji “N1” članovi nevladine organizacije “Council for Strategic Policy” napadaju Srbiju zbog kupovine ruskog naoružanja. Šta je to Savet za strateške politike? Ko su njegovi članovi? Ko se nalazi na njegovom čelu? Ovo su pitanja na koja će ISTRAGA pokušati da da odgovor.

Ko su članovi Saveta za strateške politike?

Savet za strateške politike ili “Council for Strategic Policy” je osnovao Dragan Šutanovac funkcioner Demokratske stranke. Ova organizacija je osnovana početkom 2019. godine i okuplja NATO lobiste iz sfere vojnih i bezbednosnih službi.. Dragan Šutanovac je predsednik i osnivač ove NATO lobističke organizacije. Ova organizacija je u poslednje vreme kritikovala saradnju Srbije i Rusije, omalovažavala donacije oklopnih vozila iz Rusije i kritikovala dalje naoružavanje Srbije. Dragan Šutanovac je bivši Ministar odbrane koji je po nalogu Nato-a istopio na stotine tenkova tipa T-55, uništio veliki broj raketa PVO, učestvovao u uništavanju Vojne gimnazije i Vojne Akademije.

Nikola Lunić

Nikola Lunić je izvršni direktor ove organizacije. Nikola Lunić je svedok da je Nato duboko infiltriran u naše vojne strukture s obzirom da je u vojsci bio kapetan broda. Kao Nato lobista dobio je mogućnost da nekoliko godina bude vojni ataše u Londonu. On je takođe i suosnivač ove Nato lobističke nevladine organizacije. Nikola Lunić je i član Demokratske stranke.

Petar Radojčić

Petar Radojčić je potpredsednik ove organizacije. Kao i njegov kolega Nikola Lunić on je takođe Nato lobista i bivše vojno lice. Poslednjih 15-tak godina profesionalne vojne službe bio je: nastavnik Taktike kopnene vojske u General-štabnoj školi; komandant artiljerijske brigade; operativac u komandi korpusa; komandant Vojnog okruga Beograd; načelnik Uprave za obaveze odbrane u Ministarstvu odbrane (MO); načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) u Generalštabu Vojske Srbije i Crne Gore (i Vojske Srbije) i direktor Inspektorata odbrane (MO).  Kao kadar Demokratske stranke od 2012 godine radi u Ministarstvu pravde.

NASTAVIĆE SE…

Leave a Comment

Your email address will not be published.