Ovo je advokat vojvođanskih separatista

istraga

Prošle godine u novembru u Novom Sadu održana je tribina vojvođanskih separatista pod nazivom “Srbija tretira Vojvodinu kao ratni plen”. Na ovoj tribini govorio je i novosadski advokat Veljko Milić. Ko je Veljko Milić? Šta je ovaj advokat govorio na toj separatističkoj tribini? Zbog čega je on advokat vojvođanskih separatista?

Veljko Milić je nova generacija vojvođanskih separatista. U separatističkoj organizaciji Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, koja okuplja novinare separatiste, nalazi se na funkciji izvršnog direktora. Na pomenutoj tribini separatista, izjavio je da Vojvođani ne žele da slave dan prisajedinjenja Srbije i Vojvodine, i da Srbija nije oslobodila Vojvodinu. Posle toga se sramno podsmejavao Srbiji kako Srbija nema više teritorija gde može nešto obeležavati, i da uskoro Srbija neće obeležavati ni prisajedinjenje sa Vojvodinom.

Ovaj separatista sumnjivog seksualnog opredeljenja ne zaustavlja se samo na provokacijama. Veljko Milić je podneo tužbu protiv Pravnog fakulteta Novi Sad zbog odluke da svi studenti moraju polagati prijemni na srpskom jeziku. On je takodje bio učesnik i predavač na više tribina organizovanih od strane Helsinškog odbora za ljudska prava i Inicijative mladih za ljudska prava. Obe organizacije se finansiraju iz inostranstava i rade protiv interesa Srbije. Veljko je takođe podnosio krivične prijave protiv ljudi koji su pokušali da spreče prikazivanje filma u kome se srpski vojnici prikazuju kao zločinci koji siluju Albanke. Učestvovao je i u organizaciji šiptarskog festivala Miredita, dobar dan u Beogradu.

Veljko Milić zaposlen je u advokatskoj kancelariji Beljanski. Ova advokatska kancelarija zapošljava vojvođanske separatiste. Na čelu ove advokatske kancelarije nalazi se advokat Vladimir Beljanski koji je i sam vojvođanski separatista. Vladimir Beljanski je učestvovao na više tribina o nezavisnoj Vojvodini. Svi njegovi zaposleni moraju biti aktivni u nevladinim organizacijama, predavači na tribinama o navodnim kršenjima ljudskih prava u Srbiji i vojvođanski separatisti.

ISTRAGA

Leave a Comment

Your email address will not be published.