Prete nam drugovi sina Olje Bećković!

istraga

Nedugo nakon što je ISTRAGA objavila tekst o kontroverznom životu sina Olje Bećković, u inboks našeg Fejsbuk naloga počele su da stižu otvorene pretnje. Iako Bećković ponosito ističe kako se zalaže za slobodu medija, te da je ona žrtva cenzure, prijatelji njenog sina, verovatno i on sam, ne slažu se sa idealima istraživačkog novinarstva. Samo na takav način može se objasniti činjenica da se ISTRAGA našla na meti huligana i nasilnika nakon što je sa punim pravom skrenula pažnju javnosti na problematičan život Luke Višnjića.

Osoba koja nam je uputila pretnje

Nije prošlo ni dva sata od objave našeg teksta, a preko privatne poruke nam se javio izvesni Marko Đurković, sa namerom da nam „je*e mater“.

Nakon toga, proverili smo listu prijatelja na Facebook profilu ovog čoveka. Kada se na toj listi našao Luka Višnjić, sin Olje Bećković o kome je ISTRAGA pisala, sve je bilo jasno – dotakli smo nedodirljive i za to nam je sledila kazna.

Pretnje koje smo dobili

Olja Bećković i njoj slični, kada je njihova karijera u pitanju, naglašavaju kako je bitno da svaki novinar bude oslobođen bilo kakvog straha. Međutim, ista stvar ne važi za one koji imaju drugačije mišljenje. U pitanju je licemerje koje pojedinii mediji ispoljavaju svaki dan – sloboda govora i pravo na rad važe samo za njih. S obzirom na to je Olja prethodni put kada su mediji pokušali u javnost da iznesu činjenice o njenom sinu (da je protiv njega podignuta krivična prijava i da je osumnjičen za dilovanje droge) pretila tužbama i za to dobila podršku od strane B92 i pojedinih nevladinih organizacija, ovakve pretnje su za nas potpuno očekivane.

ISTRAGA želi da poruči tim jurišnicima da strah od njih ne postoji. Mi, za razliku od nekih, nećemo licemerno pozivati organe za gonjenje da reaguju, iz prostog razloga zato što radimo ispravnu stvar i ne plašimo se nikoga. Svakim danom dobijamo sve masovniju podršku od običnog naroda, našoj grupaciji priključuju se novi članovi koji žele da nam pomognu u istraživanju i otkrivanju istine i ta podrška nam predstavlja zaštitu koja je jača od Luka Višnjića i njemu sličnih.

ISTRAGA

Leave a Comment

Your email address will not be published.