Seksualni predator uči našu decu: Ko je Čedomir Čupić?

istraga

Među poznatim ličnostima koje su podržale opozicione proteste, pa čak i govorile na njima, posebno mesto zauzima Čedomir Čupić. Jedan od najprepoznatljivijih profesora Fakulteta Političkih Nauka često se u opozicionim medijima oslovljava kao upečatljiv predstavnik akademske zajednice. Javnost u Srbiji kao da je, u svojim hvalospevama ovom profesoru, zaboravila na njegovu kontroverznu reputaciju među studentima ustanove na kojoj predaje. Bolje rečeno, studentkinjama. Jer, uz Čupićev akademski lik i delo uvek se vezuje i perverzna strana njegove ličnosti.

Čedomir Čupić na protestu

Čupić je, naime, poznat po pedofilskim ispadima pred ženskom populacijom. Već godinama među studentima, ali i medijima, kruže priče da jedan od vođa opozicionih protesta ne vidi ništa loše u seksualnom uznemiravanju svojih koleginica. Od neukusnih i predugih razgovora o seksu na predavanjima, preko komentarisanja fizičkog izgleda studentkinja, do fizičkog uznemiravanja u vidu pokazivanja vežbi za efikasniji orgazam, Čupić je obradio gotovo svaku seksualnu temu u slušaonicama FPN-a.


Iako je Čupić kroz godine pokušavao da uguši predstavu o sebi kao pedofilu, dobivši pritom čak i jedan sudski spor, dokazi o seksualnim uznemiravanjima bivaju sve učestaliji. Tome u prilog govori i klip koji se pojavio na YouTube kanalu pre 11 godina, na kome Čupić studentima objašnjava, kako on to naziva, „četiri tehnike muvanja“. Procenite i sami koliko ovakav dijalog sa studentima priliči jednom uglednom članu akademske zajednice:

Predavanje Čedomira Čupića

Čupićevom pedofilskom ponašanju suprotstavio se i Autonomni ženski centar. Sanja Pavlović, jedna od zaposlenih u ovoj nevladinoj organizaciji i bivši student FPN-a, svedočila je o Čupićevim neslanim šalama na suđenju „Čupić – E-novine“. Ona je navela da je kontroverzni profesor na jednom predavanju okarakterisao žene kao „ribice u akvarijumu“, te da muškarci treba da idu „od jedne do druge ribice“. Pavlović je opisala Čupićevo ponašanje prema ženama kao mizogeno, uvredljivo i perverzno.

Isečak iz teksta UNS-a „Svedokinja na suđenju Čupić – E-novine: Umesto predavanja slušali seksualizovane izjave“

Iako ove tvrdnje ne moraju nužno biti tačne, stara izreka kaže da „gde ima dima, ima i vatre“. Drugim rečima, uzimajući u obzir klip i svedočenja brojnih ljudi, može se pouzdano tvrditi da profesor Čedomir Čupić poseduje pedofilske tendencije. Stoga je pogrešno okarakterisati njegova dobacivanja studentkinjama kao simpatične, bezopasne i šaljive opaske, kako to rade opozicioni lideri i mediji. Akademska zajednica kao da namerno krije svedočenja i dokaze protiv Čupića.

Korisnici Twittera o Čedomiru Čupiću

Sledeći put kada čujete političke izjave Čedomira Čupića u kojima hvali opoziciju, imajte u vidu da je u pitanju čovek o kome studentkinje uvek nerado pričaju. Međutim, ako se uzme u obzir mizogena priroda opozicije i njenih lidera, postaje jasno zašto Čupić zauzima mesto u prvim redovima protesta.

ISTRAGA

1 Comment
  1. Avatar
    Slavka 10 months ago
    Reply

    I ovaj tekst je u cilju degradiranja profesora Cupica. Tk dokazjju neistine u tekstu. Prifesor nikada nije hvalio opoziciju, cak je od prethodne vlasti bio izlozen toplom zecu. Drugo namerno koriscenje izraza pedofilija je tendeciozno korisceno sa zeljom da kod citalaca izazove gnusanje. Valjda ce doci vreme da se neke glasine prvo provere pa onda pise o njima

Leave a Comment

Your email address will not be published.