Šta je “Crna kuća” u Novom Sadu?

istraga

U ulici Vojvode Bojovića 13 u Novom Sadu nalazi se kuća u kojoj se okupljaju vojvođanski separatisti, nevladine organizacije i drugi provokatori, ta kuća u kojoj se okupljaju ova lica ima jedan morbidni naziv, zove se “Crna kuća” .

Šta je “Crna kuća”?

Nemačka nevladina organizacija “Shuler Helfen Leben” iz Berlina donirala je 2007. godine 210.000 evra za osnivanje ove kuće. “Crnu kuću” su osnovale sledeće nevladine organizacije “Kružok”, “Centar za nove medije” i “Alternativna kulturna organizacija”. Jedan od zadataka “Crne kuće” kako piše u njihovom proglasu je borba protiv srpskog nacionalizma. “Crna kuća” je dobila ovaj naziv zbog svoje morbidne crne fasade u koju je ofarbana. Takođe određeni izvori govore da crna boja fasade i žuti zidovi unutar same kuće treba da pokažu njihovu odanost Habzburškoj monarhiji( boje zastave), Austrougarskoj.

Isto tako treba dodati da naziv “Crna kuća” je i naziv starog zatvora u Banjaluci koji su Austrougari osnovali 1889. godine. U tom zatvoru su bili zatočeni Srbi koji su bili protiv Austrougarske okupacije. Ovo je još jedan dokaz kako vojvođanski separatisti nisu oprostili Srbiji uništenje Austrougarske i pripajanje Vojvodine.

U “Crnoj kući” okupljaju se svi istaknuti vojvođanski separatisti. U njoj vojvođanski separatisti prave svoje sastanke, prave svoje zabave, prikupljaju sredstva za svoj rad. Takođe rade i jednu opasnu stvar, vrbuju mlade ljude za svoje ideje. Jedan od redovnih posetilaca “Crne kuće” je i Nedim Sejdinović istaknuti vojvođanski separatista i provokator.

Takođe moramo dodati da je čest gost “Crne kuće” i novinar Danijel Apro. U pitanju je novinar “Cenzolovke” i “Fake news tagača” koji je u svom zadnjem tekstu napao ISTRAGU, očiglednu u nameri da zaštiti svoje prijatelje separatiste sa kojima se druži. Danijel Apro je održao i nekoliko tribina u “Crnoj Kući”, tako da verujemo da su ideje vojvođanskog separatizma i njemu bliske. Takođe u redakciji “Fake news tragača” sedi nekoliko vojvođanski separatista o kojima će ISTRAGA tek pisati.

ISTRAGA

6 Comments
 1. Avatar
  "i drugi provokator" 2 weeks ago
  Reply

  Kakva gomila govana 😀
  Nema veze sa mozgom 😀

 2. Avatar
  Novka 2 weeks ago
  Reply

  Kod vas se autor članka ne potpisuje?

 3. Avatar
  miroslav 2 weeks ago
  Reply

  Ne bih se ja puno osvrtao na vojvodjanske separatiste. To je saka jada. Ali da, treba ih oznaciti. Posebno ove u Novom Sadu jer jedino ovde ih i ima

 4. Avatar
  Kurac Kravlji 2 weeks ago
  Reply

  Ljudi moji, ovo mora da je sprdnja…

 5. Avatar
  Aleksej 2 weeks ago
  Reply

  Vi nemate pametnija posla nego da pljujete po omladinskom centru, pre svega kulturnoj baštini Novog Sada a niste ni kročili Crnoj Kući.. Molio bih vas da pazite sta pišete kako vam ti vaši takozvani “vojvođanski separatisti” ne bi došli glave… Ukratko rečeno, šuketate kao maxim po diviziji… Prvo dođite, vidite šta se održava u ck13 pa tek onda sudite… Hvala na pažnji… Pu!

  • Avatar
   Tavnir 1 week ago
   Reply

   Sve rečeno o CK13 je tačno, provereno.
   Nikom vi nećete doći glave.

Leave a Comment

Your email address will not be published.