Tajkun ukrao 5 hektara zemlje u Beogradu!

istraga

ISTRAGA je ove nedelje posetila fabriku Impa u Zemunu. Ovaj nekadašnji gigant proizvodio je sečiva, kuhinjske noževe i lovačke noževe za celu Jugoslaviju. U Srbiji nije bilo kuće koja nije imala Impine noževe. Sudbina Impe bila je zapečaćena kada je 2001. godine oko na njeno zemljište bacio tajkun blizak DOS-u Miroslav Mišković.

Impa je privatizovana 2003. godine uz aminovanje ljudi bliskih DOS-u. U narednim godina gotovo svi radnici su ostali bez posla. Od nekadašnjeg giganta koji je zapošljavao nekoliko stotina radnika, ostalo je 2008. godine svega 3 radnika. Cena Impe je takodje bila sumnjiva s obzirom da ju je Miroslav Mišković kupio za svega 16 miliona dinara.

Ono što treba reći da se sama fabrika Impa nalazila na 30 ari atraktivnog zemljišta u Zemunu. Sama prodajna cena Impe bila je daleko ispod tržišne imajući u vidu zemljište Impe, mašine kao i sirovine koje je Impa posedovala u trenutku prodaje.

Sada dolazimo do teškog kriminala u slučaju fabrike Impa. Miroslav Mišković je platio fabriku 16 miliona dinara ali u tu cenu nije ušlo 5 hektara zemlje koje je Impa imala u Dobanovcima. Prosto je neverovatno da je neko 2003. godine Miškoviću poklonio 5 hektara zemlje u Dobanovcima. Prema svedočenju samih radnika, Impa je prodata za 30 posto jeftinije nego što je njena realna vredost.

Danas fabrika Impa ne postoji. Na njenom mestu su porušeni objekti, smeće, korov. Stotine radnika u Zemunu ostalo je bez posla. Država je ostalo bez 5 hektara zemlje u Dobanovcima. Srbija više ne proizvodi svoje noževe. Kako danas izgleda fabrika Impa?

ISTRAGA

1 Comment
  1. Avatar
    Prvoborac 7 months ago
    Reply

    Gledao sam je kako umire. Neko vreme su imali diskont za prodaju noževa, kao i servis za oštrenje makaza, nożeva i ostalog reznog alata. Prodavali su i sablje i bodeže pravljene kao počasno znamenje za vojsku. Sve mašine prodate u bescenje kao staro gvožđe! Nisu pravili giljotine, a trebali su, jer da jesu možda bi još radili. Isto se ponovilo pre par godina sa ,,Preciznom mehanikom”. Šta se čeka? Das Banditen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.