Zbog čega je Sputnik lažni proruski portal?

istraga

Zbog čega je Sputnik lažni proruski portal? Ko je Ljubinka Milinčić? Ko je urednik i ko su novinari ovog portala? Zbog čega se Sputnik ne pridržava zvanične politike Kremlja prema Srbiji? Zbog čega njegovi novinari sarađuju sa zapadnim medijima? U daljem tekstu videćete da je Sputnik daleko od proruskog portala i mnogo je bliži nekim zapadnim medijima i državama nego Beogradu i Moskvi.

Ljubinka Milinčić na televiziji N1

Glavni urednik portala Sputnik je Ljubinka Milinčić. Ono što je jako čudno za urednicu jednog proruskog portala jeste njena odiična saradnja sa televizijom N1. Vlasnik televizije N1 je bivši šef Centralne obaveštajne agencije SAD – CIA, Dejvid Petreus, koji se nalazi iza američkog investicionog fonda „Kolberg Kravis Roberts“ (KKR). Ljubinka je u emisijama koje se emituju na ovoj televiziji bila gost više desetina puta. Ta veza je još čudnija imajući u vidu da je televizija N1 poznata po napadima na Rusku Federaciju i njenog predsednika Vladimira Putina. Ono što je najsumnjivije jeste da nijedna proruska ličnost u Srbiji, osim Ljubinke Milinčić nije dobila takav medijski prostor na televiziji N1.

Desetine gostovanja Ljubinke Milinčić na televiziji N1

Sve ovo Ljubinki ne smeta i ona gostuje na raznim emisijama na ovoj televiziji. U tim emisijama otišla je i korak dalje, pa je tako u jednoj kritikovala ponašanje potparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova u Srbiji Marije Zaharove. Takođe, portal Sputnik i Ljubinka Milinčić su više puta pozitivno izveštavali o protestima u Beogradu, što ih više približava partnerima sa N1, nego zvaničnoj politici Moskve, koja se ne meša u unutrašnja pitanja Srbije. Portal Sputnik je prethodnih godina više puta objavljivao lažne informacije koje se tiču dnevno političkih događaja u Srbiji, u nameri da izazove veće podele i nemire u srpskom društvu i samim tim destabilizuje Srbiju. Osim toga, Ljubinka Milinčić je više puta davala intervju za dnevne novine Danas, koje su takođe poznate po antiruskoj histeriji.

Intervju sa Ljubinkom Milinčić u novinama Danas

Godine 2017. Ljubinka Milinčić dala je intervju za televiziju N1 zbog kojeg bi svako pomislio da je ona urednica CNN-a ili nekog drugog američkog medija, a ne jednog proruskog portala. Te 2017. godine ona je napala Vladu Srbije zato što su transkripte razgovora sa zapadnim zvaničnicima pokazali ruskom ambasadoru u Beogradu, kao da joj dobra saradnja i poverenje između Beograda i Kremlja ne odgovara.

ISTRAGA

5 Comments
 1. Avatar
  Milos 9 months ago
  Reply

  Pitajte ambasadora Lazanskog.On je tamo pecen i kuvan.Dobro ste povezali CIU i Sputnik,odnosno g-dju Milincic.Zasto je Lazo tamo?Da nema mozda i on neke veze.Nije slucajno bio na americkom nosacu aviona gde i amerikancima nije dozvoljeno da prikvire,a kamo li sta drugo.Svet je veoma mali.

 2. […] Borisa Malagurskog sa portalom Sputnjik. ISTRAGA je tokom prethodnih meseci već objasnila (http://istraga.rs/zbog-cega-je-sputnik-lazni-proruski-portal/) zašto je Sputnjik „trojanski konj“ zapadno orijentisanih centara moći u Srbiji. Iako […]

  • Avatar
   ana 7 months ago
   Reply

   I Kusturica brale…

 3. Avatar
  Mirko 7 months ago
  Reply

  Dokle god Vučić bude otvarao poglavlja i prilazio Evropi do tada će Sputnik da podržava proteste. Čim ga zameni nacionalistički-Kosovo-je-Srbija trio Janković-Obradović-Đilas odmah će im vlast biti dobra. To što Ljubinka ima ulaz na N1 je na nivou Russia Today novinara koji imaju bolji engleski od kraljice – lažna šminka

 4. Avatar
  Атаман СКС 4 months ago
  Reply

  Текст о Спутнику је тачан, у прилог томе: https://vajts.blogspot.com/2019/01/blog-post.html

Leave a Comment

Your email address will not be published.